Onze club werd in 1975 boven de doopvont gehouden en is ondertussen uitgegroeid tot een solide en goed georganiseerde vereniging met een 60-tal actief fietsende leden.

Het doel van onze club is om haar leden de mogelijkheid te bieden een gezonde en ontspannende sport te beoefenen. De hoofdactiviteit om dit doel te bereiken is de organisatie van geplande uitstappen per fiets, op zondagmorgen,  om zo haar leden de kans te geven in groep een fietstocht te doen op een ontspannen en gezellige manier, via rustige wegen in mooie streken.

W.T.C. Real Groeninghe heeft 4 verschillende ploegen met elk  een verschillende snelheid en afstand,  om terug in Kontich te zijn rond 12h30. Meer informatie over vertrekuur, de afstanden en het parcours zijn telkens terug te vinden op onze kalender. Een kalender die in samenspraak met de leden wordt opgemaakt tijdens de leden vergadering, die om de 2 maanden plaatsvindt.

Het moto van de club is “Samen uit, samen thuis”, dit wil zeggen dat de groep niemand achterlaat en bij pech bijstand verleend wordt.  Toch handig om weten de richtsnelheden per ploeg:                  
A-ploeg:  32+ km/uur
B-ploeg:  30 km/uur
C-ploeg:  28 km/uur
D-ploeg:  relax tempo

Covid-19 Challenge  Tijdens de lock-down periodes werd de leden gevraagd zoveel mogelijk alleen of kleine groepjes te rijden. Elke week werd er een rit in gps-format rondgestuurd zodat onze fiets-routine behouden bleef. Het clublid met de meest gereden ritten werd winnaar van de Challenge.

Hopelijk gaan we snel terug naar het (nieuwe) normaal en kunnen we niet alleen in grotere groep fietsen maar ook deelnemen aan de Belgische klassiekers, die jaarlijks op het programma stonden. Of terug op fietsvakantie in Mallorca, of naar Bolzano voor de Giro delle Dolomiti.

Praktisch:

W.T.C. Real Groeninghe is een dynamische vereniging die al 46 jaar bestaat en die elk jaar opnieuw met toch wel enige trots kan terugblikken op een goed gevuld activiteitenprogramma.